OVER ONS

Het Schrijfpaleis is dé plek voor scenarioschrijvers om hun script te laten lezen door gerenommeerde acteurs. Om het te presenteren én om ervan te leren.

Zo’n vijfmaal per seizoen wordt het Schrijfpaleis georganiseerd. Het vindt plaats in EYE in Amsterdam, steeds op een maandagavond. Het is inmiddels traditie dat de aftrap van het nieuwe seizoen plaatsvindt met een Schrijfpaleis De Luxe tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Kijk onder komende schrijfpaleizen wanneer het eerstvolgende Schrijfpaleis plaatsvindt en wanneer de deadline voor indienen is.

Tijdens het Schrijfpaleis worden twee of drie scripts gelezen. Van ervaren of beginnende, beroemde of onbekende schrijvers. Scripts die nog volop in ontwikkeling zijn en waarvoor lezing betekent dat er een volgende stap in die ontwikkeling gemaakt kan worden. Tegelijkertijd biedt het collega-schrijvers een kijkje achter de schermen van het schrijfproces, ontstaan er discussies over waar goed drama aan moet voldoen, is het een podium om het script te presenteren en een netwerkplek voor schrijvers, regisseurs, producenten, omroepen, fondsen etc.
Ieder Schrijfpaleis is er een deskundig panel (omroepen, fondsen, producenten) dat opbouwende kritiek op het script geeft, alsmede tips voor de realisering ervan.
Het succes van het Schrijfpaleis is voor een groot deel te danken aan de topcast die we steeds bereid vinden om mee te doen. Zo hebben onder vele anderen Monic Hendrickx, Derek de Lint, Renée Soutendijk en Hans Dagelet eerder deelgenomen.
Klik voor een volledig overzicht van panelleden, acteurs en gelezen scripts op eerdere Schrijfpaleizen.