Het Schrijfpaleis op 15 april 2013

Verslag Schrijfpaleis 15 april 2013

Tijdens de lente-editie van Het Schrijfpaleis werden twee scripts van jonge scenarioschrijvers gespeeld door aansprekende acteurs en kregen we een kijkje achter de schermen van een succesvol transmediaal project.

Marie Louise Stheins en Carolien Spoor

Actrices Marie Louise Stheins en Carolien Spoor.

Ideale liefde
De avond werd ingeleid door Ideale Liefde, een serie komische filmpjes (“een romantische komedie over politiek of een politieke komedie over romantiek”), geschreven door Bart Juttmann en geregisseerd door Sia Hermanides. Deze serie volgt een kibbelend stel: hij een idealist die op een linkse partij stemt en zij een nuchtere jonge vrouw met meer rechtse opvattingen. De serie is te bekijken op de crowdfunding website EU1, een interessant platform voor scenarioschrijvers om hun ideeën te tonen, geld op te halen voor projecten en creatieve samenwerkingen aan te gaan.

Mike_Mandela_Hesdy

Acteurs Mike Libanon (l), Mandela WeeWee (m) en regisseur Hesdy Lonwijk (r).

Open en Crisis
De panelleden gaven daarna feedback op de scripts van twee jonge scenarioschrijvers: Open (Max Urai) en Crisis (Shanice Kamminga). Panellid Bero Beyer, filmconsulent bij het Nederlands Filmfonds, had het scenario Open gelezen, een liefdesverhaal over twee jonge mensen die elkaar in Parijs ontmoeten.

Het andere panellid was Gerben Kor van Het Netwerk Scenarioschrijvers. Hij gaf feedback op het scenario Crisis, een Sex and The City-achtig serie verhalen rondom een Amsterdamse meidengroep. Zijn interactie met presentatrice Moniek zorgde voor een wervelende en energieke bespreking van het scenario!

Gerben en Shanice

Gerben Kor en Shanice Kamminga.

Schoenen van roggenvel
De avond werd afgesloten met een presentatie over het transmediale project Rayfish Footwear. Koert van Mensvoort, oprichter en bedenker van het project, legde op een enthousiaste manier uit hoe het project, dat de consumptiemaatschappij onder de loep neemt, tot stand is gekomen. In zijn presentatie beschreef hij het scenario dat aan Rayfish Footwear ten grondslag lag en zoomde hij in op de verschillen met scenarioschrijven voor lineaire dramaproducties.